Brein-Balansz wat is dat?

Heb jij al geruime tijd last van spanningen in jouw lichaam? Worden deze veroorzaakt door AD(H)D, stress, burn-out, angsten, vermoeidheid? Vind jij het ook soms lastig in jouw levensloop,  om alles in goede banen te leiden? Kan je er niet uitkomen? Is alles een grote chaos in je hoofd? Voel je spanningen in je lichaam en lijkt het net of je nooit tot rust komt? Wil je in Balansz komen?

Neem dan contact op, en kom weer in Balansz in je brein en lichaam.

ADHD

ik heb me  gespecialiseerd op het gebied van AD(H)D vanuit mijn ervaring, zingeving en kennis op dit gebied.

Kids

Door middel van coaching, 1-op 1- counseling, gerichte trainingen en trajecten leer je omgaan met ...

Levensloop

De ‘Reis van het levensloop traject vanuit het hier en nu’ is een krachtig concept bij het verwerven van leiderschap over jezelf.

Werk en leven

Voel jij altijd een druk om te presteren? Vaak te weinig tijd voor ontspanning? Dan help ik graag.

Paardencoaching

Paardencoaching is niet het coachen van paarden maar het coachen van mensen door gebruik te maken
van paardenspiegeling.

Individueel

Brein-Balansz is uniek in haar trajecten, omdat ik vind dat er niet één bepaalde manier is die werkt voor iedereen.

Kon ik mijn hersenen maar eens uitzetten

We herkennen dit allemaal dat het soms lijkt of er een wirwar van draadjes lopen in je hersenen die continu op alle onmogelijke manieren je gedachtes door je hoofd heen laten gaan en als je dan denkt;

“ zo even rust en even nergens aan denken”

Dat je dan het gevoel krijgt dat er kortsluiting ontstaat in je brein en de hersenen weer actief worden, dat het weer heel druk en chaotisch wordt in je hoofd. 

Had ik maar een aan en uit knop in mijn hoofd! Of een leeg hokje waar het helemaal stil is en geen chaos heerst. Gewoon ruimte in mijn hoofd, want het is aan het overlopen. 

Dit onrustige gevoel ervaren we ook vaak in ons lijf, zenuwachtig, gehaast,opgejaagd, trillen met je benen, niet rustig op je stoel kunnen blijven zitten, tikken met je vingers op de tafel, klikken met je pen of op je pen bijten, zo zijn er heel veel zenuwachtige trekjes die we kennen omdat we geen rust ervaren.

Nog meer herkenbare momenten?

Was ik maar niet zo chaotisch..

Ik krijg niets op tijd af. Handleiding? Wat is dat? Bij het begin beginnen dat duurt veel te lang , ik sla wat stappen over. Organiseren? Staat dat woord in het woordenboek? Kinderen, huishouden, werk, Dit krijg je maar moeilijk georganiseerd het loopt nooit soepel. Overprikkeld raken als er teveel dingen op je pad raken. Moedeloos worden omdat het overal een zooitje blijft. Terwijl je zo je best doet. 

Niets snappen van je emoties ?

Plotseling is het daar! ANGST, PANIEK, VERDRIET, hoe ga je daar mee om? Waar komt het vandaan? Je staat gewoon te koken en daar komen uit het niets die emoties aan. Je krijgt ook plotseling hartkloppingen en tintelingen in je armen, je voelt je bang worden je trekt wit weg, je moet je vasthouden. Waar komt dit zo plots vandaan? 

Of je wordt uit het niets verdrietig terwijl er niets aan de hand is. 

Kwaad, boos, gefrustreerd of furieus worden. Het gevoel komt zomaar omhoog. Je begrijpt niet goed waarom! Je zou die tafel willen oppakken en hem omver willen gooien. Maar waarom? Dit gevoel is er gewoon zomaar! Het is verwarrend en vaak niet fijn, vaak wordt het ook niet begrepen door anderen. 

Ook worden er euforische momenten ervaren. Dan ben je zo blij dat niks het meer kapot kan maken, je wilt het uitroepen zo blij ben je. Zo vrolijk dat je het gevoel hebt heel de wereld aan te kunnen. Dit gevoel komt spontaan, zonder dat er nu echt iets is gebeurd wat je blij zou kunnen maken. Je zet alles op alles en alles loopt gesmeerd. Dit gevoel wil je wel elke dag hebben. Een valkuil is dat je je zo goed voelt en dus zoveel in één keer aanpakt dat je daarna weer helemaal instort van vermoeidheid, en ook dat overkomt je uit het niets. 

Alle emoties die je voelt zijn altijd even heftig, of het nu BLIJ, VERDRIETIG of BOOS is. Er is zeldzaam een tussenweg in deze emoties. 

Dit is waar Brein-Balansz je in kan begeleiden en steunen.