Wie zit er achter Brein-Balansz?

Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Reina Suoss, ik heb een lieve partner en ik ben moeder van 2 prachtige kinderen. Ik heb een lieve hond, een kat en twee Paarden waar ik heel erg van geniet. 

Dit is hoe ik graag geniet van mijn leven: met rust en in balansz in mijn hoofd, lichaam en leven.Dit is vroeger wel eens anders geweest! 

Ik ben ervaringsdeskundige geworden door mijn turbulente jeugd, ook in mijn verdere leven met relaties en partners heb ik veel te kampen gehad met huiselijk geweld, gehechtheid-stoornis, stress, burn-out en depressies, ik worstelde ook met mijn ADHD waar ik maar geen grip op leek te krijgen.

Na jaren vechten tegen de bierkaai heb ik mijn weg gevonden. Ik heb geleerd hoe ik de bewuste cirkels moest verbreken hoe ik weer de regie in eigen handen moest nemen. Hoe je rust kon creëren in je hoofd, en hoe je je emoties onder controle kan houden zonder je slecht te voelen. Hoe ik oude gewoontes los kon laten die mij gevormd hadden door mijn leven heen. Schuldgevoel, onzekerheid en onrust waren dagelijkse kost. Door mijn lieve dochter die ook met haar probleempjes zat en zich niet begrepen voelde ben ik Brein-Balansz begonnen. 

Brein-Balansz is eigenlijk ontstaan uit NOOD!

Mijn dochter is een fijne spontane meid met ADHD, lekker druk, heel spontaan, lief, maar heeft ook haar onzekerheden, onrust en heftige emoties. Ze liep vaak tegen onbegrip aan van mensen op school, leraren, kinderen en familie. Om haar te helpen ben ik naar verschillende psychologen, artsen en hulpverleners geweest, maar elke keer liep het op niets uit.

Ze kreeg frustraties, werd boos, verdrietig en kreeg zelfs het gevoel van, ”als het zo moet, en niemand vind me leuk, wat doe ik dan hier nog!".

IK WIL NORMAAL ZIJN!

Riep ze vaak. Dit greep me heel erg aan het hart. Ik wist hoe lastig ze het had, dit gevoel herkende ik wel uit mijn jeugd en ik moest het zelf oplossen en eruit zien te komen, maar dat wilde ik mijn dochter niet aan doen, al die onnodige strijd die ze in haar eentje moest aangaan.

Wat is De kracht van Brein-balansz !

Dit is een kracht die ik aan den lijve heb ondervonden en uitgewerkt hebt, door middel van studie en uit eigen ervaringen. Ik heb me gespecialiseerd in ADHD/ADD en dit gaat vaak samen in comorbiditeit van twee of meerdere stoornissen. Door het brein in balans te brengen, ga je positieve ervaringen ondervinden in je leven.

Ik heb Brein-Balansz opgezet omdat ik geen geschikte weg kon vinden die aansloot bij mijn dochter haar behoeftes. Er was geen passende hulp die voor mijn dochter geschikt was, en geen één hulpinstantie waar je echt begrepen werd in je hulpvragen. Ze heeft ADHD en dan krijg je één bepaalde weg aangeboden en als dat niet werkte of ze wisten niet wat ze met je aan moesten, werd je van het kastje naar het muurtje gestuurd. Dit werkte niet voor haar, ze liep vast met haar impulsieve acties op school. Leraren die haar niet begrepen, vriendjes en vriendinnetjes konden haar vaak ook niet volgen. Ze werd niet begrepen of ze was te druk. Ook had ze haar eigen emotionele rollercoaster en daar wist ze ook geen houding aan te geven.

Ik was het beu en besloot er zelf iets aan te doen. Ik werkte aan haar zelfvertrouwen aan haar communicatie en hoe ze haar impulsieve acties kon verminderen, hoe om te gaan met denken en doen. Er traden al snel veranderingen op. Mede door de paarden in te zetten die haar spiegelde op haar houding en acties is ze ook veranderd naar mensen toe.  Deze veranderingen merkte we al snel door de omgeving om ons heen, maar vooral omdat ze zelf vind dat het fijner is in haar hoofd. ze heeft minder last van boosheid en frustraties. Al Snel merkte ik dat er meerdere mensen tegen dezelfde problemen aan liepen. Die ook geen goede en gepaste hulp konden krijgen die op maat was afgestemd op hun als persoon, of op hun kinderen met hun unieke manieren van denken en doen. Ik kreeg steeds meer vragen van zowel volwassenen, als van ouders van kinderen met ADHD of ik ze ook wilde helpen in het begeleiden en ondersteunen in hun weg met AD(H)D.

Ik ben niet alleen AD(H)D Counselor & Coach. Ook als ervaringsdeskundige krijg ik steeds meer de vraag om op andere gebieden dan alleen mensen met AD(H)D te gaan ondersteunen, en ze ook te gaan begeleiden met hun levensloopvragen en de issues waar ze in het leven mee worstelen. Ik houd me dan ook bezig met het coachen en begeleiden van mensen die in de knoop zitten met hun gevoel en die regelmatig de verbinding kwijt zijn met zichzelf. Ik coach en begeleid mensen op een eigenwijze manier, dit is dus voor iedereen uniek en op maat gemaakt. Iedereen is anders, geen mens is hetzelfde dus er is NIET één traject die je volgt bij Brein-Balansz die hetzelfde is!

En zo is Brein-Balansz dus geboren.

Mary Ariëns

Moeder van 2 dochters en oma van 4 kleinkinderen.  Ik heb door de jaren heen, heel wat mensen gecoacht en heb ook twee pleegdochters gehad.

Mijn ervaring ligt op het vlak van huiselijk geweld, lover-boy problematiek, verslavingen, misbruik.

Doordat de reguliere zorg mij niet afdoende kon helpen met mijn eigen trauma’s ben ik opzoek gegaan naar iets alternatiefs. Dat heb ik gevonden in Body Mind Release. En later ook in Acceptance & commitment, mindfulness en meditatie.  Nu leer ik mijn cliënten dus op deze manieren met hun problemen om te gaan en dat werkt!!

Ik ga graag bij cliënten uit van de persoon en de kracht die hij/ zij zelf heeft.

Mijn drijfveer is bij te kunnen dragen aan een betere toekomst ,waarin cliënten weer met beide benen op de grond staan en ontspannen en vrij van hun eerdere klachten hun leven kunnen leiden.

Body Mind Release

Verzuiminterventie specialist

Acces Bars